Specialkaffe

Vores specialkaffer er til dig, der ønsker en kop kaffe, der skaber et indtryk. Tag f.eks. på en rejse til kaffens hjemland, Etiopien, hvor de tørre og varme regioner skaber basis for en perfekt kaffedyrkning i de højere luftlag. Her har vi Etiopisk Sidamo, der er en mild, men fyldig og mørk kop kaffe med en diskret syrlighed.

Cafax Øko Fairtrade HB

1 ks = 6 poser á 1 kg

Vis vare

Du skal være logget ind for at handle.

Cafax Øko Fairtrade Espresso HB

1 ks = 6 poser á 1 kg

Vis vare

Du skal være logget ind for at handle.

Cafax Espresso HB

1 ks = 6 poser á 1 kg

Vis vare

Du skal være logget ind for at handle.

Cafax French Roast HB

1 ks = 6 poser á 1 kg

Vis vare

Du skal være logget ind for at handle.

Cafax Etiopisk Sidamo HB

1 ks = 6 poser á 1 kg

Vis vare

Du skal være logget ind for at handle.

Café Noir Helebønner

1 ks = 6 poser á 1 kg

Vis vare

Du skal være logget ind for at handle.

Café Noir Espresso HB

1 ks = 6 poser á 1 kg

Vis vare

Du skal være logget ind for at handle.

Café Noir Friskbryg 1000g

1 ks = 6 poser á 1 kg

Vis vare

Du skal være logget ind for at handle.

Café Noir Filterkaffe 500 g

1 ks = 20 poser á 500 g

Vis vare

Du skal være logget ind for at handle.

Café Noir Filterkaffe 175g

1 ks = 44 poser á 175 g

Vis vare

Du skal være logget ind for at handle.

Café Noir Filterkaffe 70g

1 ks = 129 ps á 70 g

Vis vare

Du skal være logget ind for at handle.

Kaffebønner til enhver situation

Når du køber specialkaffe hos os er der noget for enhver smag. Vores kaffebønner kommer fra mange forskellige steder i verden, og hvert sted har sine helt egne præmisser for kaffedyrkning. Det giver kaffen forskellige karakteristika og store forskelle i smagsnuancerne. Det er dog ikke kun kaffebønnernes hjemland, der er definerende for smagen. Herunder har vi listet et par ting at gå efter.

Kaffens oprindelse

Kaffen stammer oprindeligt fra Etiopien, hvor en folkefortælling beskriver, hvordan en gedehyrde ved navn Kaldi overraskende så sine gamle geder hoppe aktivt rund i folden efter at have spist af nogle røde bær fra en plante ved indhegningen. Kaldi tog de røde bær med til en munk, som prøvede at hælde kogende vand over dem, hvilket gav en meget opkvikkende drik som bredte sig fra munkens kloster. Herfra har kaffen udviklet sig gennem årene og blevet til det, vi kender i dag.

Geografiske karakteristika

Kaffebønner smager forskelligt alt efter, hvor de kommer fra. Dette har især noget at gøre med det miljø kaffeplanterne befinder sig i under dyrkningen. Eksempelvis er Java dyrket i Indonesien, hvor vulkansk jord og fordelagtigt klima giver kaffen en stor smag og god fylde. Hvis man til gengæld får sine bønner fra Columbia får man en meget fyldig kop med en let syrlighed, dyrket på skråningerne af Andesbjergene. Eller noget helt tredje, hvis bønnerne er fra Kenya får man en mere kraftig og intens kaffe med noter af f.eks. chokolade og karamel, som slutter af med et syrligt finish, hvilket skyldes dyrkning i højderne i lerholdig vulkansk jord.

Kaffesorter

Der findes rigtig mange forskellige kaffesorter, hvoraf den mest anvendte sort er Arabica, som bruges i 70-75% af al kaffeproduktion i verden. Bønnen er fra Etiopien og betragtes som kaffesorten af den bedste kvalitet med den bedste smag. Vores French Roast HB er af 100% Arabica, ligesom langt de fleste af vores kaffeprodukter, hvilket er med til at give kaffen en topkvalitet og en fyldig smag. French Roast HB er også et glimrende eksempel på, at ristningen har stor betydning for smagen.

Ristning

Kaffebønnernes smag afhænger af hvor meget bønnerne ristes. En lysristet kaffebønne giver en høj syrlighed, og anvendes kun på bønner af høj kvalitet. En mellemristet kaffebønne giver en mere afrundet smag og er mindre syrlig. Et eksempel på det er Øko Fairtrade HB, som er en harmonisk kaffe med en dejlig mildhed og en frugtagtig sødme. En espressoristet kaffebønne giver en høj bitterhed, som er en kendetegnende karakter for espressokaffen. Espresso HB er et godt eksempel på sådan en ristning, der er som en klassisk espresso med en flot crema.

Café Noir

Café Noir består af 100 % Arabica bønner – hovedsageligt af Arabica højlandsbønner, dyrket langsomt i den tynde luft i Colombia og Centralamerika. Den langsomme vækst forlænger bønnernes modningsproces og er med til at forfine smag og aroma. Prøv vores Café Noir og lad et fuldblods kaffeblend fra nydelsens mørke forføre dig. Café Noir kaffe er en elegant og raffineret kaffe, som er grænsesøgende - både hvad angår stil og eleganece.

 

Hvis du er mere til en hurtig kop kaffe, så har vi også mange forskellige typer af instant kaffe.

Cookie politik på cafax.dk

Vi bruger cookies for at forbedre din oplevelse og vurdere brugen af de enkelte elementer af cafax.dk. Ved at klikke videre på cafax.dk accepterer du vores brug af cookies. Læs mere om vores brug af cookies .